Skip to content

ATG

ATG

På travbanor, i tobaksaffärer och hos ATG:s övriga ombud ser man ofta människor fundersamt granska tidningarnas experttips, göra sina val och fylla i sina rader. Det är uppenbarligen något som engagerar och intresserar väldigt många. Oavsett om de vinner eller inte så verkar de ha roligt. Drömmer du också om miljonvinsten? Det är inte bara hästexperter som spelar på hästar. Det är faktiskt inte alls svårt att spela och vem som helst kan vinna. Det enda du kan vara helt säker på är att om man inte spelar så har man heller ingen chans att vinna. Hos ATG hittar du lätt den spelvariant som passar dig bäst.

ATG erbjuder olika spel

Det finns många ATG-ombud i landet där man kan lämna in sin rad. Ofta kan man också köpa in sig i spelsystem där. Då får man en andel av ett större spelsystem som kanske i vanliga fall hade blivit för dyrt. Nackdelen är naturligtvis att man är många som får dela på eventuell vinst. Det enklaste sättet att spela är nog ändå att gå in på ATG:s hemsida och skapa ett konto. Där får man uppdaterad information om loppen och hästarna, odds, ändringar, strykningar och speltips från experter. Vill man göra det enkelt för sig och lägga in en Harry Boy går det att göra där också.

Spela på trav hos ATG

ATG erbjuder många olika spel. Det mest populära är V75. Varje omgång lämnas det in hundratusentals system och omsättningen är tiotals miljoner kronor. Spelet har funnits sedan 1993 då hästen Copiad blev historisk genom att vinna det första V75-loppet på Jägersro. Spelet går ut på att pricka in vinnaren i sju lopp. Vinstpotten fördelas mellan de som fått 7, 6 eller 5 rätt. De som fått 7 rätt får dela på 40% av vinstpotten, 20% till de som fått 6 rätt och 40% till de som fått 5 rätt. Blir vinsten under 15 kronor går pengarna i stället över till en jackpot efterföljande vecka.

Andra populära spel

Ett relativt nytt tillägg till V75 är Boost. När man upprättat sin V75-rad får man välja om man vill ha tillägget Boost eller inte. Väljer man Boost deltar man i en dragning av ett slumpmässigt valt nummer. Rätt nummer kan ge upp till 100 gånger pengarna. Ett annat populärt spel som ATG erbjuder är Dagens Dubbel. Spelet går ut på att hitta vinnaren i två avdelningar, vanligen de två sista loppen i V75. Vinsten räknas ut med hjälp av oddset för den vinnande kombinationen, d.v.s. oddset multiplicerat med insatsen. Högsta oddset någonsin på en vinnande Dagens Dubbel var 2006 med hela 4687,75.

ATG:s senaste spel heter Top 7. Här ska man försöka pricka in de första sju hästarna i V75:ans femte lopp i rätt ordning. På hemsidan kan man få hjälp med att antingen välja alla hästar, föreslå vinnaren själv och få hjälp med de andra, eller att lägga in alla hästar själv. En skillnad som förvirrat många jämfört med andra spelformer är att man måste få sina rätt i rätt ordning. Prickar man inte in vinnaren så vinner man alltså ingenting även om man har rätt på häst 2 – 7.

Rekordvinster genom tiderna

Den högsta vinsten någonsin som ATG betalat ut på en V75-rad var den 27 februari 2010 på travbanan Axevalla. Vinstsumman var 67.213.633 kronor. Vinnare var en anonym spelare som satsat drygt tusenlappen och utslagsgivande var att vinnaren satte en elvaoddsare, Zerba G, som spik i fjärde loppet. Tony Wallin var kusk och tränare och som tack för bra körning bjöd vinnaren honom på två veckors solsemester. Näst högsta vinstsumman har en välbekant person i spelkretsar, Christer ”Chrille” Eriksson. Den 14 januari 2012 satte han ihop ett supersystem och ATG fick betala honom 56.347.408 kronor. Man kan undra hur hög puls han hade när Admiral Sea, med ett odds på 22, korsade mållinjen som vinnare i sjunde loppet.